De Boerderij.

 

Na wat probeersels was de Kophalsromp boerderij het eerste serieuze project waarmee ik ook vrij ver ben gekomen. Maar uiteindelijk is hij toch niet heb afgemaakt. Na het huis al enkele keren voortijdig te hebben gesloopt en herbouwd, was de schuur in verhouding te klein, en werd die dus ook weer gesloopt. Echter tussendoor heb ik toch nog een keer een reeks foto's gemaakt. Helaas te weinig, want er is ook nog een stadium geweest waarbij de tuin met bloemenkas in een vergevorderd stadium was. Ook de schuur was wel aardig, maar zoals vermeld te klein in verhouding tot het eigenlijke pand. Hierbij dus een aantal van de foto's die ik ondertussen gemaakt had.
Bij de foto links staat 1912 uiteindelijk boven de hoofdingang. Het jaartal heeft ook nog naast de schoorsteen gezeten. Aan de restanten naast de boerderij is duidelijk te zien dat er al een keer een dak op had gezeten, met dakkapel.
Rechts een foto van het kleine balkon

Een detailfoto van de ingang, met daarnaast het kelderraam.

 

 

Rechts een foto waarbij het jaartal dus nog niet boven de deur zat.
Het mag duidelijk zijn bij het bouwen van deze MOC ben ik nogal eens van gedachten veranderd. Maar ach dat is toch ook de kracht van LEGO®.Zoals het een goede bouw betaamd moet er bij het bereiken van het hoogste punt ook een vlag in top. Dat kan dan natuurlijk alleen een LEGO® vlag zijn.

Zoals op de 2 fotos hierboven te zien, is de erker zowel van een transparant als dicht dak voorzien geweest. Met alle wijzigingen tijdens het ontwerp was het eigenlijk al duidelijk dat dit niet een MOC zou worden voor de eeuwigheid. Maar hij is dus zelfs nooit afgebouwd. Hieronder nog een aantal foto's van de boerderij.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

LEGO® is een handelsmerk van de bedrijven van de LEGO®-Groep. Deze website wordt niet door de LEGO®-Groep gesteund, geautoriseerd of goedgekeurd.
Leest  u ook eens de
fairplay pagina op de officiële legowebsite


 ©2014 copyright, webdesign en invulling; René Schulte